Spring Fest

27. 4. 2011 16:32
Rubrika: Nezařazené


Festival je založen na spolupráci „věřících“ s „nevěřícími“. Na organizaci se podílejí a festival navštěvují lidé s rozdílnými názory na svět i víru. Stejně tak členové kapel, které na festivalu vystupují, mají různé pohledy na život. Ale co nás spojuje, je vzájemná tolerance a snaha o pochopení. Akce se díky této myšlence dostala např. i na obrazovky ČT 1, Tv Noe, regionálních radií a stránky tištěných médií.

Festival je multižánrový. Hraje se od jemných melodií folku a funku přes klasický pop, rock či ska až po tvrdý metal a veselý punk. Do programu je již tradičně řazena zábavná vložka jako např. taneční vystoupení, světelná či bubenická show a jiné.

Důležitou součástí projektu jsou vystoupení různých osobností. Např. kněží mluví o tom, co může křesťanství nabídnout dnešnímu světu, „nevěřící“ lidé povídají o svém vztahu k církvi či Bohu apod. Rádi vítáme zahraniční hosty, kteří mluví o situaci v jejich zemi. Pro zájemce pak následuje v klidném prostředí beseda s vystupujícími.

Proto je heslem následujícího Springfestu „…pod jedním Nebem“. Bavíme se, pracujeme a hlavně žijeme pod jedním nebem. Motto festivalu vyjadřuje, že i přes vzájemné rozdíly plujeme na jedné lodi. Ať jsme, kdo jsme, Země je společná všem a „nebe“ bývalo vždy symbolem něčeho nedosažitelného a věčného. Místem, kde přebývá Bůh.

 


„SF“ má kořeny na konci zimy roku 2006. Začal jsem s kamarádem organizovat malý festiválek zvaný Life Party, kde by vystoupily čtyři kapely v Poniklé na koupališti pod širým nebem. Bohužel přípravě se moc nedařilo a tak nakonec jsme to vzdali. V létě 2007 na CSM Tábor jsem slíbil novému kamarádovi, Ondrovi ze Šatlavy, že mu připravím u nás koncert, protože jsem byl nesmírně nadšený z jejich hudby.

 

Čas utíkal a na podzim jsem se dal do práce. Vymysleli jsme se Šroubkem název akce „Winter Fest“ a já měl v hlavě mnoho skvělých myšlenek, jak udělat akci ve stylu zimy, mrazu a sněhu. Začal jsem vše nadšeně připravovat. Někteří si mysleli, že mi přeskočilo, dokonce i ti nejbližší pomocníci s akcí mně nevěřili, že to dotáhnu, ale já to prostě zkusil. Některé kapely se nečekaně hlásily a některé rychle odmítaly :-). Hlavní problém byl, že jsem po pár týdnech zjistil, že není jediný možný termín realizace. Buď to bylo příliš brzy (nestihla by se reklama), nebo v termínu byly jiné důležité akce a pak by už začala postní doba. Nejbližší možný termín byl 12. 4. 08. Tady nastal problém – Winter Fest v dubnu? No co, tak to přejmenujeme – SpringFest. Bohu dík měl první ročník nečekaný úspěch. Přišlo dostatek lidí a hlavně – bavili se. Hned po něm jsem měl s něčím jasno. Pokud budu pokračovat, tak jedině navázat na to, co se stalo.

Vlastně jsme nevědomky s přáteli uspořádali večer, kde bok po boku pařili, bavili se, pracovali a hlavně komunikovali věřící s nevěřícími. A to mě na tom nejvíce fascinovalo.

 

 

 

 

Program

Ski-areál Horní Domky

Radio Hey Stage

 

Free Stage

  • 18:40 Stopdepress
  • 19:50 Thisplay
  • 21:15 VEvývoji
  • 22:40 Eliata
  • 00:05 Paralen-i-Ibalgin

 

Beseda Stage

  • 17:45 Mnich Jan Rajlich: Bůh, už vyřízená kapitola?
  • 18:40 Sestra Marie Immaculata Konvalinková: Život mezi narkomany
  • 19:45 Tomáš Řehák: Muž a žena: POZOR vysoké napětí!
  • 21:10 Štáb televize Noe: moderní křesťanská hudební scéna
  • 22:00 Projekt Martina Marka: genesis.exe (audiovizuální performance)
Zobrazeno 787×

Komentáře

Zdíša-Silvarka

Jedete tam někdo?

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Nuvio